EnglishAAA

Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram III. szakasz

A Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Hitelprogramhoz csatlakozva a CIB Lízing a Program III. szakasz I. (forint) pillér illetve II. (euro) pillér keretében kedvezményes finanszírozást kínál hitelképes KKV ügyfelek részére.

Előnyök

  • Rendkívül kedvező - az MNB által felülről korlátozott - kamatmarzs mellett igénybe vehető finanszírozás,
  • Kölcsön finanszírozási konstrukcióban is igényelhető (kivéve 3,5 t alatti kishaszon gépjárművek), amennyiben az eszközberuházáshoz pályázat keretében elnyert támogatás kapcsolódik
  • Gyors eljárás.

A Program rendelkezésre állása

A Program harmadik szakaszában finanszírozási szerződés megkötésére 2016. december 30-ig van lehetőség. A folyósítás az I. pillér esetében 2017. december 29-ig, a II. pillér esetében 2017. december 15-ig lehetséges.


Finanszírozott ügyfélkör

Az a 2004. évi XXXIV. törvény szerinti magyarországi székhelyű mikro-, kis-, és középvállalkozás (KKV), amely megfelel az MNB terméktájékoztatójában meghatározott egyéb feltételeknek. Továbbá azon cég, amely a - finanszírozási szerződés megkötésekor - akár külföldön lévő kapcsolt - és partnervállalkozásaival összevont (konszolidált) éves beszámolója, annak hiányában a vállalkozás nyilvántartása alapján is KKV-nak minősül.

A II. pillér keretében csak olyan KKV finanszírozható, amely természetes devizafedezettel rendelkezik.

Természetes devizafedezetnek kell tekinteni, amennyiben a KKV üzleti tevékenységéhez kapcsolódó euróban fennálló kiadásait - ideértve az euróban fennálló hitelek törlesztését, valamint a vonatkozó megállapodások szerint euróban meghatározott, de forintban teljesített kiadásokat és adósságszolgálatot is (a továbbiakban együtt: euró alapú kiadások) - meghaladják a megvalósítani kívánt beruházás eredményeképp termelődő bevételeket is figyelembe véve keletkezett euro bevételei, ideértve a vonatkozó megállapodások alapján euróban meghatározott, de forintban befolyó bevételeket is (a továbbiakban együtt: euróalapú bevételek). A természetes devizafedezet meglétét első alkalommal a KKV üzleti terve alapján vizsgálja a finanszírozó.


Hitelcél

Csak új beruházás finanszírozható.


Devizanem:

I.     pillér esetén: HUF II. pillér esetén: EUR


Igényelhető hitelösszeg

II.    pillér esetén: minimum 3.000.000 HUF - maximum 1.000.000.000 HUF*

III.   pillér esetén: minimum 10 000 EUR - maximum 30.000.000 EUR*

*Maximum összeg alatt értendő: Az Igénylő vállalkozás által a partnervállalkozásaival és kapcsolódó vállalkozásaival együttesen, az összes hitelintézettől és vagy pénzügyi vállalkozástól a Növekedési Hitelprogram harmadik szakasz I. pillérben igénybevett finanszírozások összege együttvéve nem haladhatja meg az 1 milliárd forintot, a II. pillér esetében pedig a 30 millió eurót.


Finanszírozásikonstrukciók:

  • nyílt végű pénzügyi lízing
  • zárt végű pénzügyi lízing
  • kölcsön (állami támogatás esetén, kivéve 3,5 tonna alatti kishaszon gépjárművek)

Futamidő

I. pillér esetén: 12-84 hónap   II. pillér esetén: 24-60 hónapHa szolgáltatásunkkal kapcsolatban további részletek is érdeklik, kérjük, forduljon üzletkötőinkhez vagy hívja a CIB24-et a (+36 1) 4 242 242-es számon.

Bővebb terméktájékoztató az alábbi csatolt dokumentumokban található:


MNB Növekedési Hitelprogramra vonatkozó tájékoztatók, hirdetmények

Dokumentum neve

Érvényesség kezdete

MNB Növekedési Hitelprogram – Finanszírozási kérelem

2016.12.08.

MNB Növekedési Hitelprogram – finanszírozási kérelem kiegészítő adatlap

2016.06.01.

TERMÉSZETES DEVIZAFEDEZET TELJESÜLÉSE - TERV ÉS TÉNY ADATOK AZ MNB NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM 3. SZAKASZA (NHP3) KERETÉBEN IGÉNYELT EURO FINANSZÍROZÁSHOZ 2016.06.07.

MNB Növekedési Hitelprogram – Ügyféltájékoztató III. szakasz I. pillér

2016.12.08.

MNB Növekedési Hitelprogram – Ügyféltájékoztató III. szakasz II. pillér 2016.12.08.
MNB Növekedési Hitelprogram második szakasz I. pillér – Hirdetmény 2014.10.15.-2016.05.31. között kötött szerződések esetén érvényes

MNB Növekedési Hitelprogram harmadik szakasz I. és II. pillér - Hirdetmény

2016.06.01.


Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a CIB Lízing Zrt. részéről nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A CIB Lízing Zrt. a hitelbírálat jogát fenntartja.

MNB Növekedési Hitelprogrammal kapcsolatos további információk elérhetők az MNB honlapján.