Sajtószoba

• Telefonszám: 1/423-2624

Hivatalos közzétételek, közlemények Kapcsolódó anyagok

CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalata. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 35 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő fiókhálózatával áll rendelkezésére közel 450 ezer ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, a CIB Bank mobilalkalmazás, a mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.

Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo 40,7 milliárd eurót meghaladó piaci kapitalizációjával az euróövezet legjelentősebb bankcsoportjai közé tartozik. Olaszországban, ahol a lakossági és vállalati szektorban, valamint a vagyonkezelés terén egyaránt piacvezető, mintegy 4.100 fiókból álló hálózatán keresztül nyújtja szolgáltatásait 11,1 millió ügyfelének. Az ország teljes területét egyenletesen lefedő hálózata révén a legtöbb olaszországi régióban legalább 13 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahol a Csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,2 millió ügyfelet szolgálva ki hozzávetőlegesen 1200 bankfiókján keresztül. Ezen felül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 28 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Brazíliában, Oroszországban, Kínában és Indiában.

Meghatározó az online bankolás szerepe a magasabb jövedelműek között

• Az átlagosnál magasabb jövedelmű, illetve nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfelkör számára az online csatornák meghatározó jelentőségűek a bankolásban – derült ki a CIB Bank megbízásából készített felmérésből. A válaszadók napi pénzügyeiket elsősorban internetbankon keresztül intézik, de továbbra is fontos szerep jut a bankfiókoknak. Sokan használnak mobilbanki alkalmazást is, melynek népszerűsége a CIB Bank várakozásai szerint folyamatosan növekedni fog a következő időszakban.  - 2017. február 21.

A vegyes alapok lehetnek az idei év nyertesei - Lassan, de folyamatosan növekszik a lakosság kockázatvállalási hajlandósága

• Elsősorban politikai és nem gazdasági kockázatokkal kell számolniuk 2017-ben a befektetőknek. Mivel a vállalatok számára az USA-ban és Európában is alapvetően kedvezőek a gazdasági körülmények, azok a befektetések teljesíthetnek jól idén, amelyek a részvénypiacra fókuszálnak. A magyar lakosság továbbra is jellemzően inkább a kevésbé kockázatos befektetési lehetőségeket keresi, így a CIB Alapkezelő várakozásai szerint a hazai befektetési alapok piacán a részvény befektetéseket is tartalmazó vegyes alapok kerülhetnek előtérbe.  - 2017. február 8.

Nagy a különbség az álomotthon és a valóság között - Lakásvásárlásra felelős döntés hitelt felvenni

• A lakosság nagy része 100 négyzetméteres, legalább háromszobás családi házban szeretne lakni, a magyar lakások átlagos alapterülete azonban ennél 15 négyzetméterrel kisebb – derült ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből . Ennek megfelelően a megkérdezettek 45 százaléka nagyobb lakásra vágyik. Háromnegyedük szerint felelős döntés, ha valaki az áhított otthon megszerzése érdekében hitelt vesz fel, de lakásvásárlásnál sokan vesznek igénybe állami támogatásokat, például CSOK-ot is. A CIB Bank a CSOK-igénylések számának további növekedésére számít idén.  - 2017. január 24.

A CIB anyabankja a világ 20 legfenntarthatóbb vállalata között

• A világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé került a Corporate Knights magazin ranglistáján az Intesa Sanpaolo. A rangsort a davosi Világgazdasági Fórumon mutatták be. A bankcsoport magyar tagja, a CIB Bank is elkötelezett a környezeti és társadalmi értékek megóvásában.  - 2017. január 20.

Készpénzt szeretnének, de szépségápolási cikket kapnak karácsonyra a magyarok

• A készpénz az az ajándék, amelynek a legtöbben örülnének karácsonyra, de a többség várhatóan szépségápolási terméket kap majd – derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Ugyanakkor a felmérés eredménye szerint egyértelműen a családi együttlét a legfontosabb értéke az ünnepnek, amelyre a válaszadók nagyobb része időben elkezdi a készülődést.  - 2016. december 14.

A digitalizáció elején a kkv-k - A pénzügyeknél állnak a legjobban a fejlesztésekkel a vállalkozások

• Ma még csak tízből egy kis- és középvállalkozás tekinti magát digitálisan érettnek, ám az előttünk álló években gyorsan emelkedhet ez az arány – derül ki a CIB Bank és a TNS Hoffmann reprezentatív kutatásából. A cégek 41 százaléka eddig nem vagy alig haladt a digitális átállással, de jelentős változásokat terveznek a következő 10 évben. A pénzügy az első terület, ahol a kkv-k a kezdő lépéseket megtették, 90 százalékuk alkalmaz itt valamilyen digitális megoldást.  - 2016. december 8.